Vanaf maandag 4 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het vernieuwen van het wegdek van de N141 in Laakdal tussen de deelgemeentes Veerle en Meerlaar. Over een afstand van bijna zeven kilometer krijgt het wegdek een nieuwe laag asfalt. De werken zullen twee weken duren en zijn opgedeeld in twee fases om de hinder te beperken. Doorgaand verkeer wordt tijdelijk omgeleid.

Veiliger en comfortabeler rijden

Het wegdek van de N141 (Vorstse Baan/Steenbergen/Markt /Smissestraat/Borgtstraat/Meerlaarstraat) in Laakdal is versleten en aan een grondige vernieuwing toe. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal daarom zowel de onderlaag als de toplaag asfalt vervangen. De vernieuwing van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

Werken in 2 fasen

De werken op de N141 situeren zich tussen centrum Veerle en centrum Meerlaar en bestaan uit twee fases. In de eerste fase, van maandag 4 t.e.m. vrijdag 8 april, wordt gewerkt vanaf het kruispunt met de N127 in Veerle tot aan de rotonde met de N174 in Laakdal.

Aansluitend wordt tijdens deze eerste week het wegdek op de rotonde vernieuwd (één nacht werk). In fase twee, van maandag 11 t.e.m. vrijdag 15 april, wordt het stuk N141 tussen de rotonde in Vorst en het kruispunt met de N126 in Meerlaar aangepakt.

Hinder en omleidingen

Tijdens de werken is de N141 afgesloten voor doorgaand verkeer. In fase 1 volgt het verkeer in beide richtingen een omleiding via de N127, de N19, de E313 en de N174. Tijdens de werken aan de rotonde in Vorst wordt het verkeer plaatselijk omgeleid. In fase 2 volgt het verkeer in beide richtingen een omleiding via de N174, de N156 en de N126. Fietsers en voetgangers hebben in de werfzone steeds doorgang in beide richtingen.

Opgelet: deze werken zijn sterk weersafhankelijk en kunnen dan ook nog opschuiven naargelang de weersomstandigheden.